Shopper Marketing, in cateva cuvinte

In contextul informational actual supra-aglomerat, consumatorul este din ce in ce mai greu de influentat si de loializat.

Pentru produsele de uz frecvent, cu grad de implicare redus (low inolvment, non-durable) brandurile care ajung in cosul de cumparaturi sunt alese pe principii ce tin de emotie si intuitie iar loialitatea consumatorului poate fi cuantificata mai degraba pe durate scurte de timp.

Castigarea bataliei la raft este o lupta contra-cronometru. Studiile arata ca timpul petrecut de consumator pe categorie, la raft, atinge in medie cateva secunde pana cand se ia decizia de achizitie si produsul ajunge in cosul de cumparaturi. Acesta a fost definit “the first moment of truth” de catre P&G.

Cursul Shopper Marketing aduce in prim plan importanta integrarii acestei functiuni intr-un department de marketing, si ofera instrumentele prin care poti influenta favorabil comportamentul de cumparare al clientilor, atat din perspectiva brandurilor cat si a retailerului.

Invitatii Brand Trainers la sesiunea din 4 octombrie, au avut o contributie semnificativa, venind cu o zona de expertiza pe proiecte de anvergura in cercetare de marketing, activari in field si comunicare. Multumim echipei implicate in sesiunea de prezentari:

  • Dorian Cazacu – Lider al diviziei de Shopper, Segmentation & Marketing Mix pentru IPSOS – SE Europe.
  • Andrei Dogeanu – Brand Activation Coordinator, in cadrul BrandLink.
  • Iosif Oprescu – Director al agentiei Logo Bigger si lector la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Anca Nachiu – facilitator al cursului Shopper Marketing.