Fa-ti un plan ca sa ajungi acolo unde iti doresti

Nu gasim de munca… Nu ma angajeaza nimeni… Sunt prea in varsta, vor oameni tineri… Nu am experienta, de unde sa o capat, daca nu angajeaza nimeni… etc.

Cam asa suna cele mai multe scuze ale celor mai multi dintre noi, care in acest moment, sunt in cautarea unui loc de munca. Eu sunt de parere ca sunt doar scuze, care nu ajuta pe nimeni sa-si gaseasca mai repede un loc de munca, ideal ar fi, sa fie pe principiul “timpul trece, leafa merge”.

A gasi un nou loc de munca, sau a-ti gasi un loc de munca pur si simplu, inseamna ca ai interiorizat si ai ajuns la concluzia ca va trebui sa muncesti mai mult decat ai fi facut-o pana acum. Azi, ai din ce in ce mai mult posibilitatea sa-ti demonstrezi tie si celor din jurul tau, ca meriti si vrei sa fii cel mai bun pentru postul pe care l-ai castigat cu multa truda.

Am observat ca multi se plang, ca nu au de munca, ca nu ii angajeaza nimeni, insa ei cauta job-ul ideal in cu totul alta parte, decat cel potrivit competentelor si cunostintelor pe care le au. Toata lumea studiaza, diverse domenii fara sa se gandeasca vreun moment daca sunt dispusi sa aloce pana si 10 ani in unele cazuri ca sa ajunga in pozitia mult visata.

Ma bucur enorm de experientele pe care le am, cu oamenii pe care ii cunosc, mai ales pentru unii din ei, care au inteles, ca nu conteaza nimic daca esti pozitiv, oricand poti incepe de la zero, oricand poti avea o noua profesie, oricand poti sa te apuci sa studiezi ceva nou si sa investesti in a deveni cel mai bun intr-un alt domeniu.

Lucrez intr-o companie unde nu exista diferente pentru cei mai in varsta sau pentru cei mai tineri, pentru cei cu scoala, sau fara scoala, insa singura conditie este sa iti doresti sa inveti sa devii cel mai bun, in ceea ce faci. Sunt pozitii pentru care te poti angaja pe viata, de unde poti evolua frumos si chiar poti ajunge sa fii cel mai bun din retea. Toate aceste lucruri tin strict de fiecare om in parte. Sunt de parere ca nu toata lumea trebuie sa fie manager/director, sa aiba un program 9-18 de luni pana vineri, sau sa lucreze intr-o multinationala. Sunt de parere ca trebuie sa fii acolo unde te simti sigur pe tine, unde ai incredere in cei de langa tine, unde stii ca oricand poti primi sprijin intr-o situatie dificila. Un alt aspect cu care sunt de acord, este acela ca atunci cand trebuie sa o iei de la 0 (zero) si vrei sa inveti, un singur lucru trebuie sa fie cel mai putin important si anume partea financiara (niciodata nu o sa ne ajunga banii, oricat de multi am lua). Crezul meu este: “Cere si ti se va da”. Am cerut si am avut, tot ce am cerut. Frica este ceea ce ne blocheaza si nu ne lasa sa evoluam, sa visam si sa aratam cat de buni putem fi.

Increde-te in tine, ai grija de oamenii din jurul tau si fi cel mai bun. Fa-ti un plan pe pasi ca sa ajungi acolo unde iti doresti. Nu te gandi comparativ cu vreun coleg, prieten sau vecin, fi tu insuti, cu calitati si defecte, cu ideile tale bune sau mai putin bune. Nu a murit nimeni pana acum ca a spus o prostie, insa daca poate fi ceva bun, poate revolutiona lumea.

Daniela Florescu, Resurse Umane, Project Manager

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.