Brandul de companie este unul dintre cei mai importanti factori pentru reusita. Acesta reprezinta identitatea organizatiei, cartea de vizita prezentata clientilor intr-o modalitate placuta, prietenoasa si mai ales atractiva.
Cu toate acestea, nu doar corporatiile sunt in cautarea unui branding solid. Brandingul personal, arta de a construi un brand unic despre tine, ca individ, reprezinta un element la fel de important.
Ca si in cazul unui brand corporatist, brandul personal solicita o imagine reprezentativa, o voce unica si un standard pe care cei din jur il pot recunoaste cu usurinta. Brandingul personal tinde sa creasca in importanta deoarece increderea in oameni, in mod similar unei companii, are nevoie de consolidare.
Toata lumea este obisnuita sa vada publicitate oriunde, iar tendinta este de a crede ca organizatiile si marile corporatii actioneaza doar pentru profit, doar pentru a vinde ceva. Brandingul personal iti permite sa iti stabilesti o identitate si o reputatie, pastrand in acelasi timp un nivel personal de incredere si interactiune, de obicei cu ajutorul mediilor sociale (Facebook, LinkedIn, etc).
Oamenii vor sa faca afaceri cu alti oameni, nu cu organizatii, corporatii, intreprinderi. Un puternic brand personal, pus in fruntea procesului de vanzare, poate influenta fundamental situatia. Pentru a deveni competitiv, este vital sa iti construiesti un brand personal puternic. Un prim pas consta in stabilirea unui domeniu de interes, de expertiza. Trebuie sa te decizi pentru ce ti doresti sa fi cunoscut. Exista extrem de multe branduri personale , asa ca nu este suficienta alegerea unui titlu general precum “Marketing”sau “HR” . Este cel mai recomandat sa te dezvolti intr-o nisa foarte bine analizata.
Dupa focusarea pe un anumit subiect, este momentul sa inceapa constructia reputatiei! Cum toata lumea este online, porneste catre construirea unui nume in mediul online: creaza un blog, conturi pe toate retelele de socializare, dezvolta-ti astfel un cerc de oameni interesati de persoana ta, de domeniul tau de expertiza. Participa la cat mai multe evenimente in domeniu, publica articole de specialitate, pe scurt, profita la maxim de toate oportunitatile pe care le ai astfel incat sa cunosti oameni noi, carora sa le relatezi ceea ce stii tu sa faci cel mai bine, construind o identitate personala cu rezonanta.
Un articol publicat de: Cristina Jilavu – HR, Parenting, Photography, Travel